Renovering

Spik och Pensel

Bygg Måleri Utemiljöer

Renovering i sommarvärmen

Gammal vacker Hälsingegård får nya kläder

Under sommarens varmaste dagar arbetade vi med att tilläggsisolera och lägga ny ytterpanel på gammalt vackert Hälsingehus. Den här formen av renovering är kanske inte den som de glansiga tidningarna skriver om, men att sköta om och vårda husets "ytterkläder" är oerhört viktigt för att motverka skadeangrepp.


Byggnadsvård med sommardofter

Tidenlig renovering av 200 år gammalt härbre


När man renoverar gamla byggnader är det viktigt att använda rätt material. Det här vackra härbret från 1811 målade vi med slamfärg och linolja medan dörrarna och luckorna ströks med tjära. De underbara dofterna gjorde arbetsplatsen nästan magiskt idyllisk.

Avokadoväggar i Uppsala

Trendkänslig student är inte rädd för färg


Vi har precis avslutat ett roligt jobb i Uppsala där vi förvandlade en sliten 30-talslägenhet till ett färgsprakande pluggparadis. Kunden önskade mycket färg på väggarna men var osäker på vad som skulle bli snyggt. Tillsammans hittade vi den här spännande avokadogröna färgen till köket medan vardagsrummets väggar fick en varm solgul nyans, perfekt för att ge egnergi under intensiva pluggperioder.  Sovalkoven avskärmades ytterligare med en varm röd färg och ett vackert draperi.

Renovering

Ett av våra vanligaste uppdrag gäller renoveringar. Vare sig det gäller att måla om, eller tapetsera en trött gammal vägg eller att lägga in nya golv, fräscha upp tak och fönster med ett nytt lager färg är det alltid lika roligt att först få göra grundarbetet och sen bygga på med vackra ytor.

Det är roligt att allt fler vågar sig på inslag av dekorationsmåleri i sina hem. Varför inte ett sagoträd, ett tåg eller en alldeles riktig himmel i barnens rum? I vintras gjorde vi en sjuårig flicka överlycklig när hon på födelsedagen överraskades av målning av sig själv som riddare i naturlig storlek i sitt eget rum. Smarta föräldrar!

 


"Jag hade aldrig våga välja den turkosa färgen till köket, men wow vad häftigt det blev!"


Spik och Pensel är ett stabilt familjeföretag med över 20 år i branschen. Vi erbjuder smarta helhetslösningar och arbetar alltid nära kunden med trygghet, smidighet och snabbhet som ledord.


Vi hörs!