Ombyggnad/tillbyggnad

Spik och Pensel

Bygg Måleri Utemiljöer

Barnfamiljen behöver mer plats


Under våren 2013 arbetade vi med ett stort projekt i en av Stockholms förorter, där en klassisk 30-talsvilla inte längre mötte familjens behov. Eftersom de älskar både området och huset   blev en  tillbyggnad i form av två  rum en utmärkt lösning för att slippa flytta. Det befintliga vardagsrummet öppnades upp och blev ungefär 30 procent större där en kamin sattes in för ruggiga höstdagar och familjens barn fick varsitt rum. Eftersom huset ligger i härligt söderläge med sol hela dagen ville vi utnyttja det genom att öppna upp med ytterligare en dörr från vardagsrummet ut i trädgården där vi byggde ett soldäck runt  huset till den befintliga altanen.  Familjen har skickat flera hälsningar och berättat om sköna frukostar och luncher ute på den nya soliga platsen. Vilken bonus!   

Gammal vind blev lyxigt master bedroom


Det är alltd roligt att få sätta tänderna i de där lite extra galna projekten. Här förvandlade vi en gammal dragig vind till ett lyxigt master bedroom med stor walk in closet. Som extra krydda målade vi taket i kinsesisk stil.   

Om- och tillbyggnader

Ett av våra vanligaste jobb är att bygga om och bygga till villor, radhus och sommarstugor. Kanske har familjen utökats med fler medlemmar, kanske ska någon äntligen få det där efterlängtade hobbyrummet eller så längtar ni efter öppnare ytor? Oavsett behov har vi stor erfarenhet av alla sorters om- och tillbyggnader och bidrar gärna med smarta lösningar för att maximera såväl ytor och funktion som trivsel.


"Ungarna är överlyckliga över sina nya rum och det är så skönt att slippa deras leksaker överallt".


Spik och Pensel är ett stabilt familjeföretag med över 20 år i branschen. Vi erbjuder smarta helhetslösningar och arbetar alltid nära kunden med trygghet, smidighet och snabbhet som ledord.


Vi hörs!